Administrație

Pr.Liviu Vidican-Manci

Director - Profesor de Catehetică și Omiletică
liviuvidican@yahoo.com; liviuvidican@gmail.com

Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, promoția 1999-2000, licențiat în Teologie (2004) și Economie (2008). Studii de masterat la Institutul Catolic din Paris (2005-2007).

Din 2009 profesor în învățământul preuniversitar, actualmente director.

Predă Catehetică și Omiletică la clasele de pastorală din cadrul Seminarului și la Facultatea de Teologie Ortodoxă alături de pr.prof.univ.dr.Vasile Gordon.A urmat o serie de cursuri de formare continuă, este doctor în Teologie (2012) și pregătește un doctorat în Catehetică-Omiletică.

Pasionat de lectură, blogosferă și lucrul cu tinerii, coordonează din 2012 Grupul parohial de tineri „Buna Vestire”, Iris și Grupul de lectură biblică „Buna Vestire; administrează blogurile

http://liviuvidicanmanci.blogspot.com

http://miculcatehet.blogspot.com/

http://catehizarecluj.blogspot.com/

A publicat o serie de studii și articole în reviste științifice și periodice, este coordonatorul a două volume colective și realizatorul emisiunii radio „Dialoguri catehetice”, Radio Renașterea.

„Dăscălia la fel ca preoția sunt vocația vieții mele. Prin ele mă simt mai aproape de oameni și de Dumnezeu”

Motto-ul preferat „Dacă vrei să schimbi ceva în lume, nu căuta să-i schimbi pe alții, ci schimbă-te pe tine”

Personal Link ×
Pr.Liviu Vidican-Manci

Pr.Liviu Vidican-Manci

Director - Profesor de Catehetică și Omiletică

Pr.Mihai Andrei Mureșan

Director Adjunct - Profesor de Studii Biblice

M-am născut în orașul Cluj- Napoca, județul Cluj la data de 3 aprilie 1979.

Am absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Cluj Napoca în anul 1998 și Facultatea

de Teologie Ortodoxă, secția Pastorală de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în

anul 2002. Am urmat apoi cursurile de Master la Secția Sistematice Biblice la aceeași

facultate. În anul 2011 am obținut titlul de Doctor în Teologie cu lucrarea “Eshatologie si

paradox eshatologic în Evanghelia a IV-a”, în realizarea căreia l-am avut îndrumător pe Pr.

Prof. Dr. Stelian Tofană.

Am intrat în învățământul clujean în anul 2003, an din care am predat Religie ortodoxă

la mai multe școli și licee clujene printre care Colegiul National ”Emil Racovita”, Colegiul

Naţional ”Gheorghe Lazăr” , Liceul ”Avram Iancu”.

Din anul 2011 sunt profesor la Seminarul Teologic din Cluj Napoca și predau Studiul

Vechiului Testament și Studiul Noului Testament.

Examenul de definitivat în învățământ l-am obținut în anul 2013.

Echivalarea doctoratului cu gradul didactic am făcut-o în anul 2015.

Cursurile de formare profesională pe care le-am efectuat sunt:

2015 CURS FORMATOR - S.C. Comargo S.R.L

2011 (februarie – noiembrie) CURS MANAGEMENT - S.C. DE KLAUSEN CONSULT

SRL

2010 (iulie – august) CURS DE ÎNVĂŢARE ACCELERATĂ ŞI CITIRE RAPIDĂ -

Infospeed

2009 (august) COMUNICAREA PERSUASIVĂ ÎN AFACERI - AS Training

2009 (septembrie – decembrie) Curs MANAGER DE PROIECT - Senior Project Manager

Ovidiu Pintea

2008 (februarie – martie) Curs MANAGER DE PROIECT - Centrul FormAtest

×
Pr.Mihai Andrei Mureșan

Pr.Mihai Andrei Mureșan

Director Adjunct - Profesor de Studii Biblice

Liuțe Veronica-Daniela

Contabil Șef
×
Liuțe Veronica-Daniela

Liuțe Veronica-Daniela

Contabil Șef

Pr. Cristea Samuil

Duhovnic

M-am născut în 25 decembrie 1963, în localitatea Ciuruleasa, județul Alba din părinții George și Zorița Cristea. Am absolvit cursurile Școlii Generale din comuna natală, apoi trepta I de liceu la Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud. În perioada 1980-1985 am urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. După absolvire am efectuat stagiul militar obligatoriu de nouă luni la Beiuș, apoi m-am înscris la Institutul Teologic Ortodox Universitar din Sibiu, pe care l-am absolvit în iunie 1990, când mi-am susținut lucrarea de licență cu tema ,,Problema intercomuniunii și implicațiile ei canonice”, la catedra de Drept bisericesc. Am fost hirotonit diacon celibatar în 5 august 1990, iar a doua zi, 6 august, preot celibatar pe seama Catedralei Episcopale din Alba Iulia, de Preasfințitul Episcop Andrei al Alba Iuliei (actualmente Arhiepiscop și Mitropolit al Clujului). Începând din data de 1 octombrie 1990 am îndeplinit slujirea de eclesiarh al Catedralei Episcopale (în prezent Arhiepiscopală) din Alba Iulia, până la 1 martie 2012. Am fost tuns in monahism în 3 noiembrie 1996 în Catedrala Episcopală din Alba Iulia primind numele ,,Samuel”.
Concomitent cu responsabilitatea de eclesiarh, între 1991-2012 am fost și profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, predând Tipic, Liturgică, Limba greacă și Drept bisericesc. De asemenea între 1997-2000 am fost numit numit exarh al mănăstirilor din Eparhia Alba Iuliei și am fost ridicat la rangul de arhimandrit. În perioada septembrie 1995- iulie 1996 am avut o bursă de studiu de la Abația Benedictină ,,Maria Einsiedeln” din Elveția pentru Facultatea de Teologie din cadrul aceleași mănăstiri.
La 1 martie 2012 m-am transferat în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului. După transferarea la Cluj, între 1 martie 2012-1 martie 2013 am primit sarcina de preot slujitor și duhovnic la Mănăstirea de maici ,,Sf. Elisabeta” din Cluj-Napoca, iar de la 1 martie 2013 am fost numit duhovnic la Seminarul Teologic Ortodox.

×
Pr. Cristea Samuil

Pr. Cristea Samuil

Duhovnic

Rusu Georgeta

Secretar
×
Rusu Georgeta

Rusu Georgeta

Secretar

Pop Alexadru-Mihai

Informatician
popalexandrum@gmail.com

Născut: 10.08.1989
Fiecare își dezvoltă în timpul vieții sale pasiuni.
Pasiunea mea a fost de mic copil tehnologia și astfel așa mi-a îndreptat Dumnezeu calea în viață spre a lucra în viață ceea ce îmi place și ceea ce consider că mă pricep cel mai bine să fac.
La Seminarul Teologic Ortodox am găsit o echipă mică, însă cu suflet mare care m-a sprijinit să mă dezvolt atât pe mine cât și școala în care lucrez, chiar și pe această latură tehnologică.
>>Internetul, calculatorul și tehnica digitală nu sunt rele atât timp cât sunt utilizate responsabil, cu scopul de a ne ajuta in viață<<

×
Pop Alexadru-Mihai

Pop Alexadru-Mihai

Informatician

Pr. Pargea Dorin

Pedagog

Mă numesc Dorin-Ionel Pargea și sunt cadru didactic auxiliar la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, începând cu martie 2001, iar din martie 2014 sunt și preot.
Sunt originar din județul Sălaj, satul Bercea (?<fr. berceau=leagăn) și m-am născut la 07.11.1976. După anii de învățământ preliceal petrecuți în satul natal și în comună (Sânmihaiu-Almașului), am urmat cursurile liceale în Cluj-Napoca, începând cu 1991 la Liceul Industrial ,,Unirea”, iar între 1992-1997 la Seminarul Teologic Ortodox.
Studiile universitare (licență și masterat) le-am urmat în cadrul Universității ,,Babaș-Bolyai”, Facultatea de Teologie Ortodoxă, în perioada 1997-2003. Perfecționarea postuniversitară am întregit-o prin frecventarea unui curs intensive de limba germană la Sibiu (2004-2005), în calitate de bursier al Bisericii Evanghelice (prin Diakonischeswerk EKD, Theologischefakultaet Neuendettelsau), urmat de un stagiu de un an (2005-2006) în Germania. În același sens, al perfecționării pe specialitate, se înscrie și încadrarea mea ca student-doctorand la universitatea și facultatea menționate, începând cu anul universitar 2014-2015.
În perioada studiilor am funcționat ca profesor suplinitor de Religie atât în diferite școli clujene (2005-2006, semestrul al II-lea, la Colegiul Naţional Pedagogic „Gh. Lazăr; 2008-2009 la Colegiul Naţional „George Coşbuc”), cât și la Seminarul Teologic Ortodox (2007-2008, semestrul al II-lea, profesor de Morală creştină; 2010-2012, profesor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române).
Cerințele actuale solicită o permanentă lărgire a competențelor interdisciplinare și transdisciplinare. În acest sens am urmat cursuri de formare (ECDL, E- Formare, Prim ajutor) și am fost responsabilizat cu diferite sarcini în Comisii de specialitate, educative și administrative, dedicându-mă astfel unei formări holiste a elevilor din toate ciclurile de învățământ din cadrul Seminarului.

×
Pr. Pargea Dorin

Pr. Pargea Dorin

Pedagog

Simina Holobâcă

Bibliotecar

Studii: - Facultatea de Geografie, Universitatea Babeş-Bolyai
- master în Gestiunea resurselor de apă, Facultatea de Geografie, Universitatea Babeş-Bolyai
- curs postuniversitar de Profesor documentarist, Facultatea de Istorie şi Filosofie, U.B.B.
Pasiuni: călătoriile, lectura, muzica.

×
Simina Holobâcă

Simina Holobâcă

Bibliotecar

Chira Ionuț

Pedagog

Sunt masterand la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj însă, o altă parte a vieții mele o constituie activitatea de supraveghetor de noapte la Seminarul Teologic Ortodox din localitate. Mi-am început studiile teologice în cadrul instituției în care astăzi lucrez în anul 2005, iar ulterior am urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxe din aceeași localitate.

Începând cu anul școlar 2012-2013 fac parte din corpul didactic auxiliar al acestei renumite instituții. În acest timp am învățat multe lucruri de la elevii pe care i-am avut în grijă și, la rândul meu, am încercat să fiu un bun exemplu pentru ei. De asemenea, am încercat să îmbin calitatea de pedagog cu cea de „frate” mai mare. Dacă am reușit să ating acest ideal timpul o va dovedi negreșit.

×
Chira Ionuț

Chira Ionuț

Pedagog

 

Declarații de avere administrație

Facebook