Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au participat la festivitatea de premiere şi cea de final de an şcolar, alături de cadrele didactice şi familie. Cu această ocazie, elevii au fost felicitaţi şi de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Elevii împreună cu părinții și profesorii lor au participat la festivitatea de premiere care a avut loc în curtea Centrului Eparhial. Cu această ocazie, IPS Mitropolit Andrei le-a urat elevilor vacanță frumoasă și i-a îndemnat să nu renunțe la studiu și la lectură: „Vă dorim o vacanţă frumoasă, plină de bucurii, dar să nu uitaţi, măcar un capitol din Sfânta Scriptură să citiţi în fiecare seară”. De asemenea, ierarhul i-a mai îndemnat pe elevi să fie, pe perioada vacanţei, nişte mici misonari.

De asemenea, părintele Liviu Vidican Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox clujean le-a transmis elevilor îndemnul să se bucure de vacanţă, cu înțelepciune și responsabilitate: „Clasele de pastorală, dar şi voi, ceilalţi, care sunteţi la filologie, aveţi un rol important în comunităţile din care sunteţi, în parohii, în localităţile din care sunteţi, în grupuri de prieteni, iar această îndatorire şi misiune pe care o aveţi constă în a arăta oamenilor, prin voi şi faptele voastre pe Cel pe care Îl mărturisiţi, prin semnul Sfintei Cruci, prin rugăciunile pe care le faceţi în numele Lui, într-un cuvânt, prin numele de creştin pe care îl purtaţi”.

Pr. prof. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, le-a vorbit elevilor despre responsabilitatea pe care o au în societate, mai ales datorită faptului că sunt elevii unei școli teologice:

Jertfa cea mai bine plăcută de Dumnezeu este curăţia vieţii voastre. Încercaţi în această vacanţă binevenită şi binemeritată să aduceţi această jertfă pe altarul inimii voastre.

De asemenea, pr. Marian Sidon, inspectorul de religie din cadrul Inspectoratului Școlar Județan Cluj (ISJ) a transmis elevilor şi cadrelor didactice ale Seminarului un mesaj de felicitare din partea ISJ Cluj:

Pentru toate rezultatele bune, frumoase, pe care Seminarul Teologic le-a înregistrat în acest an şcolar 2016-2017 aduc cuvinte de felicitare, de apreciere din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Diriginții claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a i-au premiat pe elevii care au obţinut în anul şcolar care s-a încheiat rezultate deosebite la disciplinele studiate precum şi la competițiile școlare. În cadrul festivităţii, profesoara Lucia Niței a fost premiată de IPS Părinte Mitropolit Andrei, cu ordinul „Sfinților Martiri Brâncoveni” pentru activitatea didactică și pentru buna îndrumare și pregătire a tinerilor seminariști.

Distribuie