BAZA MATERIALĂ

Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj Napoca își are administrația în clădirea din Piața Avram Iancu Nr. 18, unde sunt și clasele de liceu. Clasele de gimnaziu, având ca patroană pe „Sf. M. Mc. Ecaterina”, sunt situate pe str. Meseriilor nr. 20, iar clasele primare pe str. Avram Iancu nr. 6.

Toate spatiile scolare sunt dotate cu mobilier nou (banci scolare, mese, scaune, rafturi, dulapuri, paturi.), fiecare sală de clasă are table albe, computer și proiectoare. Trei din sălile de la liceu sunt dotate cu SmartBoard-uri, proiectul pe teren mediu fiind acela de a dota întreaga școală cu asemenea instrumente digitale.  Cabinetele si laboratoarele sunt dotate cu aparatura si material didactic.

Institutia dispune de un atelier pentru efectuarea reparatiilor în regie proprie, dotate cu dispozitivele si instrumentele necesare, precum si de spatii de depozitare a materialelor necesare efectuarii acestor reparatii (magazii situate la subsol). Mobilierul scolar precum si celelalte dotari corespund standardelor nationale.
Centrala termica a fost înlocuita cu una performanta, deservind atât scoala cât si internatul, iar pentru a fi mai eficienta au fost înlocuite unele coloane si radiatoare de caldura în cladire. De asemenea, a fost înlocuita partial si instalatia electrica.
Din veniturile proprii realizate de Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” Cluj – Napoca, a fost dotata cantina școlii cu aparatura si mobilier modern pentru o mai buna funcționare dar si pentru a se încadra în normele de igiena impuse de către Direcția de Sănătate Publica. Astfel, în ultimii ani, au fost achiziționate 20 de mese noi pentru sala de mese, o mașina de gătit profesionala cu opt ochiuri, o marmita de inox de 100 de litri, o mașina de spălat vase, hota de evacuare profesională.

În scopul menținerii imobilului la standardele corespunzătoare activităților de învățământ, în fiecare an sunt efectuate lucrări de întreținere, reparații și modernizări ale spatiilor școlare, în limita fondurilor alocate prin buget, fiind adesea utilizate în acest scop o buna parte din veniturile proprii realizate de instituție.

În decembrie 2017 a fost realizată o investiție importantă, un laborator de informatică la nivel de liceu în valoare de 150.000 lei.

Spatiile utilizate în procesul educational sunt urmatoarele:
Sali de clasa (16+23+10)
Laboratoare de informatica (1+1)
Paraclis (1+1)
Sala de muzica (1)
Cantina (1)
Sala de mese (1)
Biblioteca (1)
Magazii (5)
Sala de protocol (1)
Spalatorie (1)
Sala Profesorala (1+1+1)
Birouri ale administratiei (11)
Cabinete medicale (1+1+1)
Grupuri sanitare (11+3+6)
Dormitoare (16)
Bai (14)

Biblioteca Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” își desfășoară activitatea în două locații:

  • P-ța. Avram Iancu nr. 18 pentru elevii de liceu
  • Str. Meseriilor nr. 20 pentru elevii de gimnaziu

Biblioteca pune la dispoziția cititorilor un fond de carte cu peste 26.000 de volume acoperind o gamă largă de domenii: literatura română, literatură universală, literatură pentru copii, teologie, științe etc.

În perioada 2014-2023 a fost achiziționat un număr de 12.597 publicații în valoare de 350.465 lei, consolidând astfel resursele pentru a satisface nevoile variate ale cititorilor.

Bugetul pe 2020

PAAP 2019-2020

Adresă

Piata Avram Iancu, nr.18
400117 Cluj-Napoca, Jud. Cluj
Tel: (40) 364 402847
Fax: (40) 264 594396

E-mail: secretariat@stocluj.ro