ȘCOALA GIMNAZIALĂ

SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX CLUJ-NAPOCA

Oferta educatională

 

 • Educarea copiilor în spiritul bunului simț și al valorilor creștine
 • Dezvoltarea personalității copiilor prin cercuri tematice: lectură, pictură, muzică, limbi străine
 • Program școala după școală: supravegherea temelor, pictură, sport, dans, limbi străine
 • Păstrarea și îmbunățatirea permanentă a bazei materiale
 • Dezvoltarea de parteneriate cu parinții elevilor, comunitatea, voluntarii Facultații de Teologie Ortodoxă și alte instituții școlare
 • Asigurarea unui climat de siguranță prin  implicarea, în timpul pauzelor, pe lângă profesorul de serviciu, a unui pedagog școlar
 • Atingerea standardelor educaționale

Școala confesională de nivel gimnazial își are sediul pe strada Meseriilor nr. 22, într-o zonă semicentrală. Această unitate de învățământ își propune să ofere copiilor o educație în spiritul valorilor creștine, dar și un mediu adecvat dezvoltării lor. Astfel, copiii au parte de o pregătire temeinică oferită de cadre didactice cu experiență și de un program „After-school” cu cercuri tematice: lectură, pictură, muzică și limbi străine.

Nu urmărim îndoctrinarea religioasă a copiilor și respectăm întru totul programele prevazute la nivel național pentru ciclul gimnazial, însă întarim factorul educațional și moral, căutând stabilirea unui echilibru cvasipierdut la nivel național între stiință (ce învață copilul) și educație (cum se comportă copilul).

Dosarul de înscriere trebuie să conțină urmatoarele acte:

 • Cerere de înscriere
 • Cerere de înscriere obținută de la secretariatul școlii
 • Adeverința medicală;
 • Copie după certificatul de naștere al copilului;
 • Copie după cartea de identitate a părinților
 • Cerere de transfer – cererea de transfer va fi semnată și ștampilată la: școala noastră și școala de unde se transferă.
  Opțiunea de a transfera este dreptul parintelui și al copilului , iar instituția de învatamant nu are dreptul să se opună.

Dosarul se va depune la secretariatul Seminarului Teologic  Ortodox din Cluj-Napoca, Piata Avram Iancu, nr. 18.

Locație

Cluj-Napoca, Strada Meseriilor nr.22, fosta Scoala Generala David Prodan. Copiii de gimnaziu nu sunt amestecati cu cei de liceu; locuri de parcare; acces pe liniile 1 si 52.

Biblioteca

18.000 de volume
12 titluri de reviste teologice
Acces liber si gratuit la documente
Împrumut în salile de clasa si la domiciliu
Access permanent la Internet pentru elevi si profesori

Dotări

Aparatură modernă și material didactic nou. Mobilierul și echipamente tehnice corespund standardelor europene. Capela nou construită, teren de sport și spații de joacă.

Școala Gimnazială Ortodoxă Cluj-Napoca se dezvoltă sub tutela Seminarului Teologic Ortodox. Acest proiect dorește reînvierea învățământului confesional ardelean, atât de cunoscut în perioada interbelică prin  Liceul Ortodox de fete Doamna Stanca și Liceul Ortodox de baieti Mitropolitul Simion Stefan, închise de comuniști în 1948.

Adresă

Piata Avram Iancu, nr.18
400117 Cluj-Napoca, Jud. Cluj
Tel: (40) 364 402847
Fax: (40) 264 594396

E-mail: secretariat@stocluj.ro

Anunț

În cadrul Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan”, în data de 08.04.2024, ora 11.00, va avea loc Inspecția la clasă conform criteriilor specifice anunțate.

Școala primară

Școala primară

Liceul Ortodox

Seminarul Teologic Ortodox

Școala gimnazială

Școala gimnazială ortodoxă