Activitatea misionară, s-a desfășurat în  4 martie, Duminica a doua din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama.

Grupul a fost format din 6 elevi seminariști însoțiți de preotul dr. Petru Stanciu, profesor de Muzică bisericească la Seminarul Teologic Ortodox. Acesta a ținut un cuvânt de învățătură, la finalul Sfintei Liturghii, evidențiind viața și teologia Sfântului Grigorie Palama.  De asemenea, a accentuat importanța rugăciunii neîncetate despre care ne vorbește Sf.Ap.Pavel în 1 Tes.5, 17, respectiv, legătura dintre îndemnul paulin și modul de viață isihast. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât părintele profesor a întâlnit în persoana preotului paroh Liviu Bodea, pe fostul său elev care a absolvit seminarul în urmă cu douăzeci de ani.

Misiunea s-a desfășurat în Parohia Moldovenești,  filia Bădeni, protopopiatul Turda. Biserica satului stă sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

În fiecare post de peste an, profesorii Seminarului Teologic Ortodox și elevii seminariști, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, împlinesc datoria de urmași ai Sfinților Apostoli, acționând în parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei.

Distribuie