Sfânta Ecaterina, pe care o sărbătorim în fiecare an pe 25 noiembrie, ocrotitoarea ciclului gimnazial al Seminarului Ortodox, a fost sărbătorită de elevii și profesorii școlii noastre.

Anul acesta, în clădirea de pe strada Meseriilor 20, Lotrului FN, sunt școlarizați peste 170 de elevi. Sfânta Ecaterina a avut grijă ca în acești 5 ani să creștem de la 16 elevi la această cifră impresionantă de 173.

Îi dăm slavă lui Dumnezeu, imn de recunoștină Sfintei Ecaterina, mulțumiri alese profesorilor și profesoarelor ce predau la acest nivel de învățământ și, în mod deosebit, părinților care au avut încredere în demersul nostru.

Troparul Sfintei Ecaterina:

„Cu înțelepciunea ca şi cu razele soarelui ai luminat pe filosofii cei păgâni şi ca o lună prealuminoasă, care strălucea în noaptea necredinței, întunericul l-ai gonit; iar pe împărăteasa ai încredințat-o, dimpreună şi pe prigonitorul l-ai mustrat, mireasă de Dumnezeu chemată, Fericită Ecaterina! Cu bucurie ai alergat la Cămara cea Cerească, către Hristos, Mirele Cel Preafrumos şi de la Dânsul te-ai încununat cu cununa împărăteasca. Inaintea Căruia împreună cu îngerii stând, roagă-te pentru noi, cei ce cinstim sfântă pomenirea ta”.

 

Distribuie