Stimați membri ai comunității școlare
a Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca,
Dragi părinți și elevi,
Suntem în pragul celei mai importante Sărbători a Ortodoxiei, Învierea Domnului. Traversăm timpuri fără precedent pentru această generație și privim spre viitor cu frică și optimism, deopotrivă. Aș vrea, totuși, să cred că e frica și optimismul Apostolilor în așteptarea Învierii Domnului. Frica a devenit entuziasmul mărturisirii la toate neamurile, optimismul, piatra imutabilă a credinței în Înviere!
Cum bine știți, în cele două milenii scurse, creștinul și-a tras zilnic seva nădejdii din credința în Hristos. În timpul activității Sale pământești, Domnul nu a fost iubit și apreciat de toți, nici în aceste zile nu e! El rămâne străjerul Adevărului! Mesajul Lui a fost de avertizare și îmbărbătare pentru cei ce aveau de gând să-L urmeze:„în lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea (Ioan 16, 33).
Vocația creștinului nu este de a fi umilit și batjocorit, ci de a trece prin umilința și ura lumii pentru a vedea și trăi cu adevărat Lumina Învierii!
În aceste zile greu încercate, dar, pentru noi creștinii, pline de optimism, să stăm în casele noastre, nu pentru că ne este frică de moarte, ci pentru că-i iubim prea mult pe cei pe care moartea i-ar putea prinde nepregătiți pentru Înviere. Unui creștin responsabil îi pasă de cel de lângă el. Să stăm activi, rugându-ne, descoperindu-ne, vorbindu-ne unul celuilalt, așa cum poate nu am făcut-o de ani de zile.
Vă doresc Sărbători cu pace,
Hristos a înviat!
Adevărat a Înviat!
Pr.Liviu Vidican-Manci

Distribuie